29 september – 6 oktober Week van de eenzaamheid

Van 29 september tot en met 6 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn speciale activiteiten waaronder in Utrecht. Doe je ook mee?

1 op de 10 Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt hiervoor aandacht met de oproep: ‘Kom erbij!’ Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren welzijns- en maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, actieve burgers, bedrijven en gemeenten honderden activiteiten door het hele land waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Kijk hier verder.

Voor kerken is het onderwerp eenzaamheid altijd belangrijk en actueel. Wij vinden dat wij als samenleving, als kerken, als christenen, falen als medemensen eenzaam zijn. God wil niet dat mensen alleen zijn. In het begin van de Bijbel zegt Hij: het is niet goed  dat de mens alleen blijft (Genesis 2, 18).  Ons geloof is gebaseerd op nabijheid. Van God, van elkaar. En op hulp aan elkaar. Dat is wat het gebod “heb uw naaste lief als U zelf” betekent. Kijk hier wat wij als katholieke kerken in Utrecht te bieden hebben.