Vacature kwartiermaker Papiercafé’s Utrecht

De Stichting Utrecht op Orde is op zoek naar een kwartiermaker Papiercafés en HipHelpt (m/v) voor 20-24 uur per week (0,56-0,67 fte) voor het verder uitrollen van laagdrempelige hulpprogramma’s voor stadsgenoten.

Als kwartiermaker werk je aan het verbinden van de netwerken van vrijwilligers rondom nieuw te openen Papiercafés in een aantal buurten in Utrecht. De kwartiermaker gaat ook relaties aan met de burennetwerken en diverse beroepskrachten (zoals het buurtteam en sociaal raadslieden) die actief zijn in de buurt, zodat doorverwijzing over en weer plaatsvindt. Daarnaast bouwt de kwartiermaker als plaatscoördinator het lokale netwerk van HipHelpt in Utrecht uit.

Over Papiercafé en HipHelpt
Het Papiercafé is een laagdrempelig concept waar kwetsbare mensen in de buurt geholpen worden door anderen, vaak buurtgenoten. Het gaat over hulp naar aanleiding van vragen over (voor hen) onbegrijpelijke papieren en procedures van allerlei instanties en bedrijven. Bij meer complexe problematiek wordt doorverwezen naar SchuldHulpMaatje (SHM), JobHulpMaatje (JHM) of HipHelpt (dit laatste bij eenzaamheid of gebrek aan netwerk voor praktische hulp).

De aanpak van HipHelpt is gericht op het helpen van buurtgenoten zonder een sociaal netwerk. Het gaat om praktische hulp bij alledaagse dingen, die wordt geboden door een actief netwerk van behulpzame vrijwilligers. HipHelpt activeert netwerken van vrijwilligers uit diverse kerken en daarbuiten. Verder biedt HipHelpt een digitaal platform voor het koppelen van hulpbieders aan hulpvragers. In Utrecht willen we het openen van Papiercafés combineren met het activeren van lokale netwerken met HipHelpt.

Meer weten?

Lees hier alles over de vacature.