Hulp aan straatkinderen in Congo

downloaden

Welkom bij het Adventsactieproject 2022 van de Utrechtse parochies 
Sint Martinus en Licht van Christus

van 27 november t/m 24 december

De Adventsactie

Elk jaar in de Adventstijd (dit jaar van 27 november t/m 24 december) organiseren de parochies in de stad Utrecht een actie om medemensen in moeilijke omstandigheden ver weg een handje te helpen. Dat doen we samen met de landelijke organisatie Adventsactie

Thema 2022

Dit jaar is het thema “Ieder kind een goede start”. Wij hebben binnen dit thema gekozen voor hulp aan straatkinderen in Congo. Via de lokale partner van Adventsactie gaan we 300 straatkinderen uit Kinshasa in hun centrum opvangen om ze uiteindelijk weer samen te brengen met hun familie. In het centrum krijgen de getraumatiseerde straatkinderen de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. Ze ontvangen praktische hulp zoals kleding, voedsel en gezondheidszorg.

Meer informatie

Zie hieronder voor een uitgebreidere beschrijving van het project en voor een kleine fotopresentatie. En hier voor informatie van de landelijke Adventsactie.

Hoe kunt u dit project steunen?
Twee mogelijkheden

Maak uw gift over op het rekeningnummer
NL58 RABO 0140800719
t.n.v. Parochie Licht van Christus
onder vermelding van “Adventsactie 2022”.

Of scan de QR code hieronder met uw telefoon. U kunt ook hier klikken om te doneren

Maak uw gift over op het rekeningnummer
NL33 ABNA 0234 1592 27
t.n.v. Parochie St. Martinus
onder vermelding van “Adventsactie 2022”.

Of scan de QR code hieronder met uw telefoon. U kunt ook hier klikken om te doneren

QR_MartinusRKDU_02
Hulp aan straatkinderen in Congo

De Adventstijd is een tijd van bezinning en verwachting. We bereiden ons voor op de komst van het kerstkind in de wereld. We denken na over hoe we dat kerstkind willen ontvangen. Met geschenken zoals de wijzen uit het oosten dat deden. Ons geschenk aan het kind is sinds jaar en dag dat wij kinderen in moeilijke omstandigheden een steuntje in de rug geven. Via de nationale Adventsactie. Dit jaar helpen wij als Utrechtse parochies straatkinderen in de Democratische Republiek Congo.

DR Congo in centraal Afrika is door zijn klimaat en grondstoffen een land met grote mogelijkheden. Helaas is het ook een land dat al jarenlang lijdt onder dictatuur, corruptie en uitbuiting. Een langdurige burgeroorlog en een gebrek aan mogelijkheden op het platteland zorgden voor een massale uittocht naar de hoofdstad Kinshasa, een stad met nu meer dan tien miljoen inwoners. Op straat leven veel kinderen die geen contact meer met hun familie hebben omdat ze zijn weggestuurd of weggevlucht vanwege armoede, mishandeling of beschuldiging van hekserij. Naar schatting zijn er momenteel tussen de 30.000 en 35.000 straatkinderen die zowel overdag als ’s nachts op straat leven.

Met het project willen we via de lokale partner van Adventsactie 300 straatkinderen uit Kinshasa in hun centrum opvangen om ze uiteindelijk weer samen te brengen met hun familie. In het centrum krijgen de getraumatiseerde straatkinderen de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. Ze ontvangen praktische hulp zoals kleding, voedsel en gezondheidszorg. Daarnaast worden ze ook begeleid door psychologen die ze helpen hun traumatische en vaak gewelddadige ervaringen achter zich te laten. De gezinnen waarin de straatkinderen worden teruggeplaatst krijgen steun en advies hoe ze met de nieuwe gezinssituatie op de lange termijn kunnen omgaan.

Steun het project van de straatkinderen. Als een cadeautje aan het kerstkind.

Vragen of nadere informatie nodig? Mail diaken Jouke Schat via diaken@rkdu.nl