De RK parochies in de gemeente Utrecht

In het verleden kende Utrecht een groot aantal parochies. Dat was ook de tijd dat “de overkant van de A2” (Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn) niet bij de gemeente Utrecht hoorde.

Vandaag is de situatie als volgt. Er zijn binnen de gemeente Utrecht de volgende parochies:

  • De “Sint Martinusparochie”: deze parochie bestrijkt globaal het grondgebied van de gemeente Utrecht aan de rechterkant van de A2 met uitzondering van het gebied van de Gerardus Majella parochie;
  • De “Parochie Licht van Christus”: deze parochie bestrijkt het grondgebied van de gemeente Utrecht aan de linkerkant van de A2, dus globaal de delen De Meern, Vleuten en Leidsche Rijn.
  • De “Gerardus Majella parochie”; deze parochie bestrijkt globaal het gebied rondom de Gerardus Majella kerk maar ze heeft daarnaast ook een wat bredere functie vanwege de aanwezigheid van een monnikengemeenschap en de studentenparochie.

De drie parochies hebben in het jaar 2020 besloten om op het gebied van de diaconie zoveel mogelijk te gaan samenwerken.

Klik hier voor informatie over de drie pastores van de drie parochies. Klik hier voor kerken die open zijn voor bidden, een kaarsje opsteken en/of te genieten van de stilte.