Save the date: 11 november 16.00 uur Domkerk Mantel van St. Maarten

Al jaren wordt in Utrecht de Mantel van St. Maarten georganiseerd: een stedelijke bijeenkomst op 11 november waar allerlei (vrijwilligers)initiatieven laten zien hoe ze zich laten inspireren door Martinus van Tours die lang geleden op een koude winterdag zijn mantel deelde met een bedelaar.

De bijeenkomst op vrijdag 11 november tussen 16-18 uur in de Domkerk kent een veelzijdig programma met sprekers, presentaties van initiatieven en muziek. Dit jaar is het thema: ‘zorg voor elkaar en zorg voor de aarde.’ Medewerking is toegezegd door theoloog Erik Borgman, predikant Willem Roskam en het muziekcollectief uit het AZC.  Tv-presentator Sofie van den Enk is de dagvoorzitter, wethouder Rachel Streefland reikt stimuleringsprijzen uit en cabaretier Vincent Bijlo sluit op creatieve wijze de bijeenkomst af met een inspirerend slotbetoog.

Om (vrijwilligers)initiatieven een extra impuls te geven worden er stimuleringsprijzen uitgereikt. U kunt via dit e-mailadres een initiatief aanmelden dat zich in de ‘geest van Sint Maarten’ inzet voor de verbetering van zorg voor elkaar en de aarde.

De Protestantse Diaconie Utrecht (PDU) is de initiatiefnemer in de organisatie van de Mantel van Sint Maarten. In nauwe samenwerking met Citypastoraat Domkerk, Katholieke Caritas Utrecht (KCU) en Huis van Dominicus is het programma samengesteld.