Populairste Bijbelvers van 2020: ‘Wees niet bang’

Ook in 2018 was Jesaja 41,10 al het meest gelezen Bijbelvers in de app Youversion, die inmiddels wereldwijd op 450 miljoen schermen gedownload werd.

Blijkbaar zijn veel bijbellezers wereldwijd op zoek naar teksten die kracht en troost bieden. Dat was zeker zo in het verontrustende jaar 2020. De Bijbel app Youversion analyseerde de zoektermen van zijn gebruikers en komt tot een aantal opvallende resultaten:

  • Gebruikers voerden bijna 600 miljoen zoekopdrachten uit binnen de app, een stijging met 80% ten opzichte van 2019. Daarbij werd meest van stil gestaan bij Jesaja 41,10: Wees niet bang, want Ik ben bij je. Vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.
  • Vroeg in het jaar zochten mensen het vaakst naar termen als nieuwjaar, geloof en vasten. Medio maart, toen corona in een stroomversnelling kwam, was de nummer één zoekterm angst. Kort daarna waren de snelst groeiende zoektermen week in week uit woorden als vrede, hoop en geloof.
  • Een andere trending zoekopdracht was gerechtigheid.
  • Woorden als genezing, vrede en liefde behoorden het hele jaar door consequent tot de topresultaten.

Deze hoogste zoektermen tonen wat dit jaar gewogen heeft op het hart van mensen wereldwijd, zegt ontwikkelaar pastor Bobby Gruenewald. Ze laten zien hoe mensen God zoeken in hun worsteling met de moeilijke omstandigheden van 2020. En dat is iets wat we kunnen vieren.

Bron: Kerknet 8 december 2020