Ontheemde medewerkers Caritas vormen mobiele klinieken in Gaza

Toen het ziekenhuis van Caritas in Gaza Stad moest sluiten, raakten de medewerkers net als andere burgers ontheemd. Toch zetten ze hun werk voort.

Via partnerorganisatie Caritas Jeruzalem steunt Caritas International al jaren humanitair werk en ontwikkelingsprojecten in Palestina. Als gevolg van de Israëlische bombardementen na de aanvallen van Hamas op 7 oktober 2023 moest een groot deel van het werk in Gaza worden opgeschort. Toch kon Caritas Jeruzalem voedsel en basisartikelen regelen voor honderden ontheemden die veiligheid zochten in gebouwen van de Kerk.

Met twee mobiele klinieken verstrekken medewerkers van Caritas Jeruzalem tot op vandaag gezondheidszorgen aan de Gazanen. De klinieken vervangen het ziekenhuis dat Caritas Jeruzalem sinds het begin van de jaren 2000 uitbaat in Gaza-stad en dat moest sluiten door het oorlogsgeweld.

‘De medewerkers van deze klinieken zijn zelf ontheemden uit het gebied, en doen hun werk in uiterst moeilijke omstandigheden’, zegt coördinator noodhulp Sébastien Dechamps. Bij de bombardementen in Gaza kwamen ook twee collega’s van Caritas Jeruzalem en hun familieleden om het leven.

Bron: Kerknet be