Smartphoneproject

De situatie

De straatpastoor voor thuis- en daklozen heeft ons gewezen op het probleem dat thuis- en daklozen soms geen smartphone hebben of een smartphone die niet goed (meer) werkt.

Als je geen huisadres hebt, is het heel lastig om brieven over je uitkering en ziektekosten en andere belangrijke zaken te ontvangen. En zonder zo’n smartphone kun je ook geen mailtjes of appjes ontvangen over deze zaken.

Dit probleem speelt ook bij (ongedocumenteerde) vluchtelingen en bij inwoners van Utrecht die van een strikt minimum moeten leven.

Het project

Daarom zijn wij als gezamenlijke Utrechtse katholieke kerken via het RK diaconaat een project gestart om gebruikte smartphones in te zamelen. Zo nodig repareren wij de telefoons en verder halen wij privé-gegevens van de vorige gebruiker er af. En dan gaan de smartphones naar mensen uit de doelgroep die ze dringend nodig hebben.

Hoe krijg ik zo’n smartphone?

U moet tot de doelgroep behoren. Aanvragen kunnen gedaan worden via een van de buurtteams of via een straat- of buurtpastor. Wie wil, kan ook rechtstreeks een aanvraag doen. Stuur een mailtje naar smartphones@rkdu.nl . Wij doen een globale controle  en als die positief is, krijgt U er eentje (als we er nog hebben liggen; anders even wachten).

Ik heb een gebruikte smartphone over

Hebt u zelf of hebben mensen in uw omgeving  gebruikte smartphones liggen die het nog wel doen maar die U niet meer wilt? Dan willen we u vragen om deze smartphones (indien mogelijk met bijpassende oplader) aan ons project te doneren. Mail naar smartphones@rkdu.nl .

Helpt U alleen kerkgangers?

Nee, wij helpen iedereen. Of U kerkelijk bent of niet, moslim, hindoe, niet gelovig, anti-kerk. Het maakt niet uit.

Pro Deo

Alle medewerkers van het RK diaconaat Utrecht werken gratis en voor niets. Wij zijn tevreden met een glimlach. Of bid voor zegen op ons werk.