25 Utrechtse basisscholen vragen geen vrijwillige ouderbijdrage

De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) gaat tot 1 januari 2024 geen vrijwillige ouderbijdrage innen. De KSU werkt tegelijkertijd aan een aanpak die de kinderen op al hun scholen dezelfde kansen moet geven om mee te doen aan activiteiten op school.

De KSU heeft 25 scholen in de stad Utrecht, waar 7.500 kinderen les krijgen. De scholenstichting wil dat zij allemaal gelijke kansen hebben om mee te doen aan alle activiteiten op school. Volgens KSU-voorzitter Tjeerd de Jong zijn die gelijke kansen er nu niet. “Nu is de financiële bijdrage van ouders over de scholen in Utrecht ongelijk verdeeld”, zegt hij. “Daardoor is er verschil wat scholen kunnen aanbieden aan extra activiteiten.”

Om daar verandering in te brengen werkt de KSU samen met ouders, leerkrachten en schooldirecteuren aan een nieuwe aanpak, die ervoor moet zorgen dat kinderen wel gelijke kansen hebben om mee te doen. “In afwachting van de nieuwe aanpak hebben we daarom besloten om geen vrijwillige ouderbijdrage te vragen”, aldus De Jong. “Tot 1 januari verandert er voor kinderen op school niets. Alle extra activiteiten op school gaan gewoon door voor alle kinderen.”

Bron: DUIC