Brutale bedelaars in centrum van Utrecht grijpen nu zelfs de files aan om toe te slaan

Zuid-Europese toestanden in het centrum van Utrecht: bedelaars kloppen nu zelfs op het raam van nietsvermoedende automobilisten die staan te wachten voor een rood verkeerslicht. De geldzoekers zijn steeds actiever in de stad en vormen een toenemend probleem. Maar Utrecht kan nauwelijks in actie komen. ,,Hopelijk wil de nieuwe burgemeester gas geven.”

Sta je in de file voor het verkeerslicht te wachten, duikt plotseling een bedelaar op voor je auto. Vaak steunend op een wandelstok, onverzorgd en bedroefd kijkend, tuurt hij naar binnen en vraagt geld. Het is de nieuwste vorm van bedelen in Utrecht: in de file duiken geldzoekers de laatste weken steeds vaker op bij onder meer de Daalsesingel en de Daalsetunnel.

Winkeliers riepen hier een maand geleden het stadsbestuur op om de georganiseerde bedelaars aan te pakken in hun wijk. ,,We nemen die oproep zeer serieus”, zeggen burgemeester en wethouders. Maar veel meer dan dat kunnen ze niet doen, omdat de gemeenteraad tot dusver niet in meerderheid voor een verbod is.

Lees hier verder in het AD.