Fietsdeal voor U-pashouders

Omdat niet iedereen zomaar een nieuwe fiets kan betalen, hebben we in Utrecht de ‘fietsdeal’. Dit is een deal waarbij U-pashouders een tweedehands fiets kunnen kopen voor 30 euro. Hier hoort ook een jaar lang fietsonderhoud bij en een degelijk tweede slot.
Het ophalen en repareren van de fietsen kan bij de Fietshub Overvecht aan de Schooneggedreef 27 (op het plein bij De Dreef). De Fietshub is open iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Binnenkort hopelijk een tweede locatie, waarschijnlijk in Kanaleneiland.

Hoe werkt het?

Als je veel contact hebt met U-pashouders is het goed dat jij dit project kent en naar doorverwijst als iemand geen fiets heeft maar er wel een wil aanschaffen.
Gebruik maken van de Fietsdeal is simpel. Stuur een mail naar info@heelutrechtfietst.nl. We maken een afspraak waarbij een fiets kan worden uitgezocht. Na betaling 30 euro en laten zien van de U-pas, kan de fiets worden meegenomen. Let op: de 30 euro kan niet van het U-pas budget worden  betaald. Ook zonder afspraak – maar met U-pas – word je bij de Fietshub  geholpen.

Ongebruikte fiets?

Heb je zelf nog een ongebruikte fiets in je schuur staan? Ook dit kan je laten weten via info@heelutrechtfietst.nl. Want die fiets kunnen we opknappen en binnen dit project een mooie nieuwe bestemming geven.

900 fietsen

Utrechtse organisaties stellen 900 fietsen beschikbaar voor inwoners om te vieren dat de stad dit jaar 900 jaar stadsrechten heeft. In Overvecht stelden de samenwerkende partijen al 300 fietsen beschikbaar via dit soort ‘fietsdeals’ en de Fietsersbond zamelde 100 kinderfietsen in. Nu komen daar nog eens 500 extra fietsen bij.

Bron: Armoedecoalitie