Gratis knipbeurten aan bezoekers voedselbank

Studenten van ROC Midden Nederland geven bezoekers van de voedselbank in Utrecht in deze decembermaand een gratis knipbeurt.

Honderd waardebonnen voor gratis knipbeurten gingen de afgelopen weken naar de voedselbank. Die verdeelt de bonnen de komende periode over de bezoekers. “We zien aan de toename van het aantal bezoekers aan de voedselbank dat inwoners het zwaar hebben”, zegt Reggy Wehl van buurtteam Utrecht.

Wehl: “Hoge energiekosten, stijgende prijzen in de supermarkt. Inwoners moeten hun best doen om het hoofd boven water te houden. Een bezoek aan de kapper wordt vaak uitgesteld of overgeslagen. Het is dan erg fijn voor mensen dat ze met deze actie van de studenten van ROC Midden Nederland toch verzorgd de kerstdagen in kunnen.”

“Onze studenten kwamen met het idee om deze decembermaand echt iets te doen voor mensen met een kleine beurs”, vertelt Debby Veldhuizen, docent haarverzorging bij ROC Midden Nederland. “Zij vinden het heerlijk om iemand met een nieuw kapsel dat beetje extra zelfvertrouwen te geven.”

Lees hier verder.