Klimaatpelgrimstocht doet Utrecht aan

Op vrijdag 8 oktober 2021 trok de (5e) internationale oecumenische klimaatpelgrimstocht door Utrecht. Zij werden in onze stad gastvrij ontvangen door de gezamenlijke kerken.

Bij het begin van de stad stonden pastoor Boogers en pastoraal werker Gérard Martens met enkele vrijwilligers de stoet van zo’n 90 pelgrims op te wachten. En in het oecumenisch Johannescentrum in Overvecht werden de pelgrims onthaald door het team van het centrum met broodjes en soep. Daar was ook gemeenteraadslid Jan Wijmenga (CU) aanwezig die namens de gemeenteraad de pelgrims toesprak. Hij vertelde dat burgemeester Dijksma de pelgrims aan het eind van hun tocht in Glasgow zal opwachten.

De pelgrimstocht is een initiatief van de protestantse en katholieke kerken en hulporganisaties in Duitsland en Nederland. de pelgrims willen met hun tocht aandacht vragen voor de klimaatproblemen in de wereld. Heel speciaal willen zij het belang van de Wereldklimaatconferentie 2021 in november in Glasgow promoten. Daar moeten afspraken op wereldniveau worden gemaakt om het klimaat snel en sterk te verbeteren. De conferentie is een vervolg op die in Parijs in <> waar een wereldwijde klimaatovereenkomst is gesloten.

De klimaatpelgrimstocht is begonnen in Polen en zal eindigen in Glasgow vlak vóór het begin van de klimaatconferentie. Aan de deelnemers van die conferentie zal een pakket aan voorstellen worden overhandigd namens de deelnemende kerken.

Meer informatie over de klimaatpelgrimstocht vindt U hier. En hier informatie in het Nederlands.

 

verzamelen voor de etappe Zeist-Maassen
Onderweg met de 90 pelgrims
Basisschool in Zeist moedigt de pelgrims aan
Pastoor Boogers en pastoraal werker Gérard Martens wachten de pelgrims op
Gemeenteraadslid Jan Wijmenga die de pelgrims toesprak