Opvanghuis voor dakloze LHBTIQ+’ers geopend

In Utrecht is een opvangplek speciaal voor dakloze LHBTIQ+’ers geopend. Ze kunnen daar tijdelijk wonen en professionele hulp krijgen. In eerste instantie gaat het om een pilot van anderhalf jaar. Als het goed loopt krijgt het opvanghuis een definitief karakter.

Volgens Yvonne van Baardwijk van Stichting De Tussenvoorziening is zo’n plek hard nodig. “Ik noem deze groep driedubbel kwetsbaar”, zegt ze tegen RTV Utrecht. “Ze worden dakloos en door hun LHBTIQ+-achtergrond zijn ze vaak al extra kwetsbaar.” Een reguliere opvangplek is volgens haar dan ook niet geschikt voor deze groep.

De Tussenvoorziening zegt hierover: Voor deze overbruggingsplek is 24-uurs telefonische bereikbaarheid (geen 24-uurs toezicht). En in een periode van 3-6 maanden gaan we, samen met de verwijzer of ketenpartner, op zoek naar een passende vervolgplek.  Twee ervaren collega’s met affiniteit en kennis van de LHBTIQ+ doelgroep nemen de begeleiding voor hun rekening. Ook kunnen zij een match maken met een ‘regenboogmaatje’; een vrijwilliger met LHBTIQ achtergrond.

Bron: nieuwsbericht Tussenvoorziening