Fonds van de paus helpt 2500 mensen uit armoede

Deze week zijn de resultaten gepresenteerd van het Fonds Jezus, dat door Franciscus werd opgericht voor mensen die bijna alles hebben verloren door de coronacrisis, om hen financiële hulp en inkomenssteun te geven. Later hebben ook de regio Lazio en het gemeentebestuur van de hoofdstad van Rome zich aangesloten bij het project. Zij hadden elke 500.000 euro in het fonds gestort. Weldoeners brachten bijkomend nog eens 201.000 euro samen.

Op die manier zijn er tijdens het voorbije jaar 2.500 mensen geholpen, vertelde aartsbisschop Gianpiero Palmieri, op de eerste verjaardag van de oprichting van het fonds. Bij de presentatie was ook Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, aanwezig. Palmieri vertelde dat er 901 aanvragen voor steun werd ontvangen. Daarmee groeide het project uit tot een belangrijk teken van hoop en signaal tegen egoïsme.

Burgemeester Raggi sprak over een voorbeeld van veerkracht, dankzij een intuïtie van de Heilige Vader. Zij herinnerde ook aan de lange geschiedenis van solidariteit en vrijgevigheid van haar stad. Als wij willen dat niemand achterblijft, dan moeten wij ook de geringste van de geringsten bereiken.

Bron: Kerknet