Pastoor eet met vluchtelingen

Op zaterdag 5 maart ontvingen pastoor Peter Ambting en zuster Lucia Schneckemberg 5 vluchtelingen op de pastorie in De Meern. Het bezoek bestond uit een gezin met twee kinderen uit Syrië en een mevrouw uit Colombia. Pastoor Ambting kookte een Syrische maaltijd voor de gelegenheid en zuster Lucia verzorgde voor het dessert een fruitsalade.

Het initiatief ontstond als reactie op de uitnodiging in het parochieblad Drieluik (nr. 2, 2022) om vluchtelingen uit te nodigen voor een etentje thuis. Pastoor Ambting: “Deze asielzoekers wonen in het AZC dat tijdelijk gehuisvest is in het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg in Utrecht. Hier delen ze met vier mensen een relatief kleine kamer en bovendien hebben ze weinig te doen. Een avond als deze is echt een uitje voor ze”. Omdat de Portugeese taal en de Spaanse taal redelijk dicht tegen elkaar aan liggen, kon Zuster Lucia makkelijk in het Portugees het gesprek aangaan met Mirjam die Spaans spreekt. De rondleiding door de kerk maakte veel indruk op gasten, die allen christen waren. Omdat de Syrische gasten alleen Arabisch spraken, had pastoor Ambting een Syriër, die al enkele jaren in Nederland woont en beide talen spreekt, uitgenodigd om te vertalen. Het werd een gezellige avond.

Wilt u ook een groepje vluchtelingen een leuke avond bezorgen dan kan dat via de stichting Eet Mee. Meer informatie vindt u hier Het recept van de Syrische maaltijd staat hier.