Paus Franciscus vraagt gebed en steun voor coronaslachtoffers

Paus Franciscus heeft voor de veertigdagentijd 2021 die woensdag 17 februari begint, aan alle gelovigen en mensen van goede wil gevraagd om te bidden voor de coronaslachtoffers.

Dat deed hij in zijn jaarlijkse vastenboodschap. De veelzeggende ondertitel van de brief luidt: De veertigdagentijd: een tijd om geloof, hoop en liefde te vernieuwen.

De kernboodschap van de paus is de volgende. “Vandaag worden wij geroepen om samen met Christus de reis te maken naar een nieuw leven en een nieuwe wereld, en  – te midden van de coronacrisis – naar een nieuw vertrouwen in God en de toekomst. Door te breken met een egocentrische levensstijl en buitensporige, zelfs dwangmatige consumptie, stemmen wij ermee in een armoede te leven die ons openstelt voor anderen en voor God en ons in staat stelt om de liefde te kunnen ontvangen van de Vader en de Zoon. De veertigdagentijd is een tijd om te geven en daardoor zien wij diegene in nood als een lid van ons eigen gezin, als een broer, als een vriend van wie we houden“.

Lees hier de volledige tekst van de boodschap.

Bron: Vaticaan.