Paus zorgt persoonlijk voor medische hulp in Amazonegebied

Sinds augustus 2019 vaart in het Amazonegebied een schip dat medische hulp brengt aan de ongeveer 700.00 mensen die nabij de rivier wonen. En binnenkort komen er nog twee schepen bij want de nood is hoog en niemand anders geeft deze medische zorg.

Het schip is er gekomen op sterk aandringen van paus Franciscus. Toen hij in 2013 een franciscaans ziekenhuis in Rio de Janeiro bezocht, vroeg hij aan de franciscanen om zich ook de gaan bekommeren om medische zorg aan de mensen in het Amazonegebied.  In 2019 ging het project van start dankzij financiële hulp van het Vaticaan, de lokale kerk en de Braziliaanse overheid. Op de boot kunnen röntgenfoto’s gemaakt worden, mammografieën en nog veel meer. Verder zijn er een operatiekamer, een apotheek, een vaccinatieruimte, een laboratorium voor bloedonderzoek, een tandartsruimte, een oogarts en meerdere ziekenhuisbedden.

Inmiddels zijn er meer dan 80.000 medische behandelingen verricht. De behoefte aan medische hulp was zo groot dat er nu twee andere kerkelijke ziekenhuisboten bijgekocht zijn.

Bron: Vaticannews.va