Vaticaan organiseert unieke treinrit naar Castel Gandolfo

Het Vaticaan organiseert sinds kort een leuke combinatie-excursie in en om Rome. Tot en met 4 november 2023 kunnen belangstellenden en kunstliefhebbers met een dagticket voor een bedrag van iets meer dan 40 euro op zaterdag genieten van een unieke treinreis en rondleiding, die mogelijk is dankzij een nauwe samenwerking tussen de Italiaanse spoorwegen FS en de Vaticaanse Musea. In die periode kunnen de kopers van het ticket Vatican by Train – zonder gehinderd te worden door lange wachtrijen of files onderweg – een treinreis maken van het station Roma San Pietro aan de Vaticaanse Musea en de tuinen van het Vaticaan naar het pauselijke zomerverblijf van Castel Gandolfo.

Pauselijke zomerresidentie

Castel Gandolfo is al sinds de 17de eeuw een zomerresidentie voor pausen, maar paus Franciscus brak met die traditie. Het zomerpaleis en de tuinen errond in Castel Gandolfo, in de heuvels aan het meer van Albano op ca. 25 km ten zuidoosten van Rome, worden sinds het begin van het pontificaat van paus Franciscus opengesteld voor het publiek. Het nieuwe initiatief wil een extra impuls geven aan het bezoek. De tuinen bevatten oude Romeinse ruïnes die dateren uit de tijd van keizer Domitianus en magnolium, een plein met steeneiken, rozenpaden en aromatische kruiden.

VIP-behandeling

Met het Vatican by Train-ticket kunnen de bezoekers voor hun verplaatsing gebruikmaken van een moderne en comfortabele elektrische trein. Zij krijgen bovendien een bevoorrechte toegang tot de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse tuinen en de botanische en architectonische wonderen van de pauselijke residentie van Castel Gandolfo.

Kijk hier hoe de reis verloopt.

Bron: Vaticannews.va