In 1 op de 3 landen wordt godsdienstvrijheid geschonden

Volgens Kerk in Nood wordt de godsdienstvrijheid wereldwijd in bijna een op de drie landen met voeten getreden. Religieuze minderheden worden in 61 landen over de hele wereld geconfronteerd met toezicht, financiële beperkingen, politieke manipulatie of fysieke vervolging, aldus het nieuwe rapport, dat om de twee jaar wordt gepubliceerd.

Het is inmiddels het zestiende rapport van Kerk in Nood over de godsdienstvrijheid in 196 landen wereldwijd. Het werd opgesteld met de inbreng van meer dan dertig experts, academici, missionarissen, mensenrechtenactivisten en journalisten uit de hele wereld.

Kerk in Nood stelt vast dat er op het vlak van de geloofsvrijheid vooruitgang is geboekt in negen landen waaronder Egypte, Jordanië en de Golfstaten Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Maar in 47 landen is de situatie verslechterd. In 28 landen, waarvan 13 in Afrika, is de situatie zelf zorgwekkend.

Vandaag leven 4,9 miljard mensen of 62,5% van de wereldbevolking in een land dat geplaagd wordt door ernstige of zeer ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid.

Lees hier verder.