Rode Kruis geeft voedselhulp in Nederland

Niet genoeg geld hebben om je boodschappen te betalen. Het is voor steeds meer Nederlanders een probleem, merkt het Rode Kruis. Daarom opent de hulporganisatie een speciaal gironummer, om minimaal 40.000 mensen te helpen met de boodschappen.

Met een wekelijkse boodschappenkaart ter waarde van 17,50 euro helpt het Rode Kruis sinds het begin van dit jaar zo’n zesduizend huishoudens per maand. Maar de vraag is groter: in totaal staan er minimaal 2300 mensen op de wachtlijst voor zo’n waardebon, die in de supermarkt besteed kan worden.

De hulporganisatie wil de voedselhulp daarom verdubbelen. In 2022 bereikte het Rode Kruis 20.000 mensen met voedselhulp. Dit jaar wil de organisatie minimaal 40.000 mensen kunnen helpen. In totaal heeft de hulporganisatie daar zo’n acht miljoen euro voor nodig. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen, opent het Rode Kruis gironummer 5125.

In 2022 deelde het Rode Kruis 215.713 boodschappenkaarten uit via lokale initiatieven, zoals buurthuizen en wijkcentra. Inmiddels werkt het Rode Kruis in Nederland samen met 73 partners. Dit jaar zijn er al zeker 25.000 boodschappenkaarten uitgedeeld die bij de Albert Heijn en Jumbo kunnen worden ingeleverd.

Bron: ANP