Katholieke leiders noemen nieuwe immigratiewet in Texas immoreel

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, ondertekende eerder deze maand drie wetsvoorstellen die erop gericht zijn om de migratie vanuit Mexico naar Texas hard aan te pakken. Bovendien gaat er een extra 1,54 miljard dollar naar grensbeveiliging. Volgens de gouverneur zal het aantal mensen dat illegaal Texas binnenkomt met ruim 50 procent, misschien 75 procent dalen.

Maar Dylan Corbett, directeur van het Hope Border Institute, noemt de maatregel inhumaan, immoreel en ongrondwettelijk. Het enige doel is om mensen die veiligheid zoeken aan de grens te criminaliseren en angst te zaaien bij gezinnen in heel Texas, zei hij.

Melissa Lopez, directeur van de Diocesane Migratie- en Vluchtelingendienst van El Paso, zei in een verklaring dat Texas zijn aanval op mensen van kleur voortzet. De wet is ongrondwettelijk, inhumaan en een inbreuk op de federale immigratiebevoegdheid, zei mevrouw Lopez. De aanval van Texas op migranten heeft al tot veel te veel doden geleid. Talloze mensen zullen hun leven verliezen, in de gevangenis belanden en worden gedeporteerd voordat juridische claims de wet ongeldig zullen maken. De handhaving van deze wet zal ten koste gaan van de menselijke waardigheid en de mensenrechten.

Jennifer Allmon, directeur van de bisschoppenconferentie van Texas, noemt de wetgeving buitengewoon onvoorzichtig en zei dat die dodelijke gevolgen kan hebben voor onschuldige migranten.

Bron: America The Jesuit Review