Martin Scorcese kondigt film aan over Jezus

Martin Scorsese heeft aangekondigd dat hij een nieuwe film gaat maken over Jezus. Scorsese nam op uitnodiging van het jezuïetentijdschrift La Civiltà Cattolica en de Universiteit van Georgetown deel aan een ontmoeting van 40 dichters en schrijvers met paus Franciscus. Afgelopen weekend kreeg hij ook de kans om met zijn vrouw Helen Morris een privégesprek te hebben met de paus in Rome. Een dag later kondigde hij het plan aan voor zijn nieuwe Jezusfilm.

“Ik heb gereageerd op de oproep van de paus aan artiesten op de enige manier die ik ken: door een scenario te bedenken en te schrijven voor een film over Jezus. En ik sta op het punt om die te gaan maken” , vertelde hij tijdens een persconferentie. Vorige week nog ging zijn nieuwe film Killers of the Flower Moon in Cannes in première.

Martin Scorsese is katholiek en staat bekend als erg gelovig. Toch zorgde de Amerikaans-Siciliaanse filmregisseur in 1988 voor opschudding met zijn verfilming van de roman The Last Tempation of Christ (De laatste verzoeking van Christus) van de Griekse schrijver Nikos Kazantzakis. In november 2016 kreeg hij echter eerherstel en kon hij paus Franciscus al eens een eerste keer ontmoeten. Dat gebeurde naar aanleiding van de release van zijn film Silence, over een missie van de jezuïeten en de geloofsmartelaars van Japan.

Bron: Variety