Ranglijst christenvervolging 2022 Open Doors

De Ranglijst Christenvervolging laat zien in welke vijftig landen christenen het zwaarst worden vervolgd. In deze landen lijden 312 miljoen christenen onder ‘zeer zware’ tot ‘extreme vervolging’. Daarnaast worden in 26 andere landen nog eens 47 miljoen christenen ‘zwaar vervolgd’. Wereldwijd kan 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid beleven.

De trends zijn: meer vervolging in Afrikaanse landen en minder in de Arabische Golfstaten. Noord-Korea weer op nummer een en Afghanistan van plaats 1 naar plaats 9.

De daling van Afghanistan is opvallend. Hoe is dat mogelijk gezien het feit dat de situatie in Afghanistan nog steeds erg slecht is? Volgens het onderzoek van Open Doors is er geen bewijs dat christenen specifiek vanwege hun geloof aangevallen of vermoord zijn. De dreiging is er wel, in het bijzonder voor bekeerlingen – maar het lijkt of de kleine groep gelovigen nog dieper ‘ondergronds’ gegaan is en daardoor nog verder uit het zicht van de taliban verdwenen is. Daar komt bij dat het talibanregime andere prioriteiten had en zich niet direct richtte op niet-moslims en sjiieten.

Lees hier verder.

Bron: website Open Doors