Tripadvisor: gebedsplaatsen enorme toeristische trekpleisters

Dertien van de 20 populairste bezienswaardigheden van de internationale toeristische website Tripadvisor zijn gebedsplaatsen. De Sagrada Familia in Barcelona (Spanje) van de legendarische en geniale architect Antonio Gaudí is zelfs uitgeroepen tot de populairste toeristische bezienswaardigheid. Het spectaculaire bouwwerk dankt zijn populariteit aan de combinatie van artistieke waarde, geschiedenis en architecturale originaliteit.

Tripadvisor, een internationale website waarop toeristen hun beoordelingen en foto’s van steden en bezienswaardigheden kunnen posten, heeft naar eigen zeggen maandelijks meer dan 460 miljoen bezoekers. De lijst van populairste bezienswaardigheden is opgesteld op basis van de informatie over reizen, die verstrekt werd door reizigers uit 130 landen.

De Notre-Damekathedraal in Parijs komt op de tweede plaats. Ook drie andere gebouwen in de Franse hoofdstad kregen een plaats op de lijst: de Sacre-Coeurbasiliek (9de), de voormalige paleiskapel Sainte-Chapelle (16de) en het Louvre (19de). De evangelisch-lutherse Hallgrimskirkja in Reykjavik (IJsland) en de duomo di Milano (de kathedraal van Milaan) veroverden respectievelijk de 14de en 15de plaats.

De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi, beschouwd  als een van de mooiste moskeeën ter wereld en met ruimte voor 40.000 bezoekers, pronkt op de 4de plaats. De Blauwe Moskee van Istanbul staat 7de, gevolgd door de Taj Mahal in Agra (India). Ook de Johannes de Doperkathedraal in Savannah in Georgia (11), de Wat Pho-tempel in Bangkok (13) en de Hagia Sophia in Istanbul veroverden een plaats op de lijst van de prachtigste gebouwen op aarde. Van de seculiere gebouwen scoren het Schönbrunn-paleis in Wenen en het parlementsgebouw in Boedapest erg goed.

Bron: Tripadvisor/KNA