Doneeractie voor ‘Paas-verwendag’ daklozen bij De Stek

De Stek is een doneeractie gestart om daklozen met Pasen te kunnen verwennen met onder meer een brunch. De opvang op de Van Sijpesteijnkade is een plek waar harddrugsverslaafden en alcoholisten een thuis vinden. Medewerkers Marije en Kaylee vonden het tijd voor wat positiefs. “Samen willen we ervoor zorgen dat ook zij in het zonnetje gezet worden.”

Met het opgehaalde geld willen Marije en Kaylee hun cliënten een ‘verwendag’ aanbieden. “Samen willen we ervoor zorgen dat ook zij in het zonnetje gezet worden.” Het begon met 100 euro, maar inmiddels is er al 700 euro gedoneerd. “Ook zorgt zo’n dag ervoor dat we anders met ze in gesprek kunnen gaan. We willen een ongedwongen sfeer creëren.”

Verder wordt het gedoneerde geld gebruikt om onder meer sokken, shampoo en ondergoed uit te delen. Normaal gesproken moeten ze daar bij De Stek een klein bedrag voor betalen. “We gaan pakketjes samenstellen en die krijgen ze dan gewoon van ons. Het geld gaat zo rechtstreeks naar de cliënten toe in middelen. Dat is ook wel eens heel erg leuk om te doen.”

Lees hier verder.

Bron: DUIC