maxresdefault

Elk kind naar school

Aftrekbaarheid belastingen

Uw gift voor het project is aftrekbaar van de belastingen volgens de regels van de belastingdienst. Onze parochies zijn namelijk aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI).

Er is een maximum aan wat U per jaar kunt aftrekken. Dat is 10% van uw zogenaamde drempelinkomen. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek. Hebt u het hele jaar een fiscale partner of kiest u ervoor om het hele jaar als fiscale partners beschouwd te worden? Tel dan de gewone giften van u en uw fiscale partner bij elkaar op. Om de drempel te berekenen, telt u de drempelinkomens van u en uw fiscale partner ook bij elkaar op. Kijk hier voor meer informatie van de belastingdienst.

10% van het drempelinkomen is een groot bedrag. Daar zult U niet snel aan komen. Geef dus zonder problemen in de wetenschap dat de belastingdienst meehelpt.

Wat ook helpt is dat de landelijke Vastenactie uw gift met 50% vermeerdert. Een gift van 10 euro wordt zo 15 euro, een gift van 100 euro wordt 150 euro.