Hulp bij praktische zaken

Ik ben werkloos

Werkloos worden is een hele schok. Je wereld stort als het ware in. En zeker als het een tijd duurt om iets nieuws te vinden kun je daarvan in de put raken. Je hebt het gevoel dat je niet meer belangrijk bent en dat niemand op je zit te wachten. Daar zou je depressief van kunnen worden.

Laat je helpen

Om een baan te vinden is er Jobhulpmaatje. Een organisatie met getrainde vrijwilligers die mensen helpen om een baan te vinden.  De hulp is gratis.

Iedereen die hulp nodig heeft bij het zoeken naar (nieuw) werk, kan zich aanmelden. Na een intakegesprek wordt bepaald of de werkzoekende deel zal nemen aan de eerstvolgende jobgroup (met anderen die ook werkloos zijn) of alleen verder zal worden begeleid. Voor de persoonlijke begeleiding is er een Maatje. Aanmelden kan op het inloopspreekuur of door een bericht te sturen via het contactformulier. Meer informatie hier.

Gesprek

Wie behoefte heeft aan een gesprek over deze fase in het leven, wie een kaarsje wil opsteken en/of wil bidden samen met een ander, kan een gesprek aanvragen met een van onze pastores of vrijwilligers. Stuur een mail aan info@rkdu.nl

Kerk open

Wel kaarsje opsteken (en misschien bidden) maar geen gesprek? Klik hier voor kerken die (bijna) altijd open zijn.